flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Обвинувачений у крадіжках і розбої залишиться під вартою

11 квітня 2022, 11:38

29 березня 2022 року колегія суддів погодилась з ухвалою місцевого суду і залишила чотири рази судимого за корисливі злочини чоловіка під вартою.
Упродовж червня 2021 року громадянин Ч. пограбував магазин та крав гроші з терміналів. Під час крадіжки обвинувачений побив продавчиню магазину. Ч. обвинувачується за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), ч. 3 ст. 187 КК України (Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).
Ухвалою Слов’янського міськрайонного суду Донецької області від 16 березня 2022 року Ч. продовжено тримання під вартою до 14 травня 2022 року включно. Захисник обвинуваченого оскаржив судове рішення і просив змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Апеляція залишила скаргу без задоволення.
На думку колегії суддів місцевий суд врахував наявність ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, неодноразову судимість Ч. за вчинення злочинів проти власності та розбій, відсутність у нього міцних соціальних зв'язків, місця роботи і джерела доходу, що в умовах війни навпаки може спонукати до продовження злочинної діяльності, а також те, що Ч. у травні 2021 року звільнився з місць позбавлення волі, а вже у червні вчинив новий злочин.
«Колегія суддів приходить до висновку, що тяжкість обвинувачення, дані про особу обвинуваченого, обумовлюють необхідність продовження Ч. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки застосування більш м'якого запобіжного заходу не зможе забезпечити належну процесуальну поведінку та виключити ризики, пов'язані із звільненням його з під варти», - зазначено в ухвалі Донецького апеляційного суду.

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду
Сторінка суду у Facebook