flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Неодноразово судимий за вчинення корисливих злочинів чоловік залишиться під вартою

12 квітня 2022, 16:17

11 квітня 2022 року колегія суддів задовольнила клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чоловікові, обвинуваченому у ряді тяжких корисливих злочинів. Обвинувачений залишиться під вартою до 09 червня 2022 року.

Д. обвинувачується за ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), ч. 2 ст. 186 (Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Вирок стосовно Д. не набрав законної сили.

Донецький апеляційний суд 14 лютого 2022 року продовжив Д. тримання під вартою до 14 квітня 2022 року. Прокурор подав клопотання і просив продовжити Д. строк запобіжного заходу у зв’язку із тим, що обвинувачений може покинути своє місце проживання, переховуватись від суду та вчинити інше кримінальне правопорушення.

Колегія суддів врахувала, що Д. не працює, не має стійких соціальних зв’язків, обвинувачується у вчиненні кримінального проступку і чотирьох кримінальних правопорушень, три з яких є тяжкими, тому Д. може переховуватись від суду.

До того ж Д. є неодноразово судимою особою і невдовзі після звільнення з місць позбавлення волі вчинив інший умисний корисливий злочин, тому колегія суддів вважає, що і в умовах війни обвинувачений може продовжити злочинну діяльність.

«Колегія суддів зазначає, що Д. обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України, яка унеможливлює відповідно до ст. 616 КПК України скасування запобіжного заходу для проходження військової служби», - сказано в ухвалі Донецького апеляційного суду.

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду
Сторінка суду у Facebook