flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Апеляція залишила під вартою чоловіка, який вчинив крадіжку в умовах воєнного стану

10 червня 2022, 10:55
07 червня 2022 року колегія суддів погодилась з ухвалою слідчого судді, якою чоловіка, підозрюваного у крадіжці в умовах воєнного стану, взято під варту з можливістю внесення застави у розмірі 74 430 гривень.
 
Органами досудового розслідування встановлено, що у травні 2022 року підозрюваний Н. за допомогою металевої викрутки таємно через вікно проник до будинку потерпілої і викрав золоті прикраси на загальну суму 45 тисяч гривень. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану). Санкція статті передбачає покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.
 
13 травня 2022 року слідчий суддя Димитровського міського суду Донецької області застосував щодо Н. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і визначив розмір застави у розмірі 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Захисник підозрюваного оскаржив вказане судове рішення і просив обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Колегія суддів залишила апеляційну скаргу без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін.
 
Суд апеляційної інстанції врахував дані про особу підозрюваного, чисельні попередні судимості, за які він засуджувався до реальної міри покарання, те, що Н. останній раз звільнений 30.12.2021 за відбуттям строку покарання і знов через незначний проміжок часу після звільнення вчинив умисний злочин у період воєнного стану, що вказує на його схильність до вчинення кримінальних правопорушень.
 
Колегія суддів зазначила, що Н. не має постійного джерела доходу, наявність дружини та дітей не зупинила його від вчинення злочину, тому є ризики продовження ним протиправної діяльності і більш м'який запобіжний захід не зможе запобігти наявним ризикам.
 
За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду