flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

В Донецькому апеляційному суді відбулась нарада щодо обговорення результатів оцінювання роботи судів Донецької області

12 липня 2019, 13:47

12 липня 2019 року в Донецькому апеляційному суді у м. Бахмуті відбулась нарада з працівниками апарату суду щодо обговорення результатів опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування в судах Донецької області та конкретних рекомендацій щодо поліпшення якості та доступності судових послуг, організована Правозахисним центром «Ліга жінок-виборців».

В травні 2019 року Громадською організацією «Правозахисний центр «Ліга жінок – виборців» за проектом «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в судах Донецької області» в рамках Проекту «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), було проведено дослідження якості судових послуг в 28 судах Донецької області, зокрема у Донецькому апеляційному суді, за модулем «задоволеність громадян – учасників судових проваджень роботою суду».

Дослідження проводилося шляхом анонімного опитування учасників судових проваджень за методологією карток громадянського звітування, передбачених «Системою оцінювання роботи суду: стандарти, критерії, показники та методи» (СОРС), затвердженою рішенням Ради суддів України від 02 квітня 2015 року № 28.

На підставі опитувань судам надано рекомендації учасників судових проваджень та громадськості щодо покращення роботи суду та якості надавання послуг.

За висновками, зробленими за результатами опитування громадян-відвідувачів суду, загалом робота судів Донецької області за показниками: доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, дотримання термінів судового розгляду, задоволеність судовими рішеннями, якість роботи працівників апарату, якість роботи судді, - знаходиться на високому рівні, що в цілому вказує на задоволеність учасників судових проваджень якістю роботи судів.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua