flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Працівники апарату суду вивчають особливості розгляду цивільних справ за участі дітей в сімейних правовідносинах

12 липня 2019, 15:20

12 липня 2019 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено підготовку працівників апаратів місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів на семінарі на тему «Особливості розгляду цивільних справ за участі дітей в сімейних правовідносинах».

Від Донецького апеляційного суду участь у семінарі взяли помічник голови суду Марія Фоменко та помічник судді Юлія Молонова.

Під час семінару головний спеціаліст Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Віра Гайдук обговорила з працівниками апаратів судів питання процесуальної участі дітей при розгляді цивільних справ, їх права та обов’язки, розповіла про особливості розгляду справ щодо визначення місця проживання дитини.

 

Суддя Самарського районного суду м. Дніпропетровська у відставці Галина Маймур наголосила на процесуальних аспектах розгляду цивільних справ щодо усиновлення та розкрила питання захисту майнових прав дітей.

Упродовж навчання учасники виконували практичні завдання для закріплення отриманих знань та наприкінці пройшли тестування для самоперевірки.

За результатами підготовки працівники апаратів отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua