flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

В Донецькому апеляційному суді обговорили результати моніторингу доступності судів для людей з інвалідністю

06 вересня 2019, 14:04

06 вересня 2019 року в Донецькому апеляційному суді у м. Бахмут відбулась нарада з працівниками апарату суду щодо обговорення результатів моніторингу забезпечення рівного доступу людей з інвалідністю до правосуддя, який проводила громадська організація «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках проекту «Сприяння захисту прав та полегшення доступу до правосуддя людей з інвалідністю в Донецькій та Луганській областях» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

За висновками моніторингу на сьогодні на Донбасі, як і на території України в цілому, суди демонструють позитивну динаміку щодо обладнання будівель та приміщень відповідно до потреб людей з інвалідністю для маломобільних груп населення. Донецький апеляційний суд не є виключенням. Як показали результати дослідження, більша частина судів Донецької і Луганської областей мають достатній рівень архітектурної доступності та можуть забезпечити надання судових послуг людям з інвалідністю.

Також на основі моніторингу були розроблені рекомендації, які сприятимуть вдосконаленню доступу людей з інвалідністю до судочинства.

Інформація для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua