flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Секретарі судового засідання Донецького апеляційного суду підвищили свою кваліфікацію

27 вересня 2019, 15:11

23–27 вересня 2019 року в місті Дніпрі відбулась підготовка секретарів судового засідання місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей, організована місцевим регіональним відділення Національної школи суддів України.

Від Донецького апеляційного суду участь у заході взяли секретар судового засідання відділу забезпечення судового процесу судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення (м. Маріуполь) Маргарита Мацегора та секретар судового засідання відділу забезпечення судового процесу судової палати з розгляду цивільних справ (м. Маріуполь) Олена Єфремова.

На початку заходу учасники розглянули загальні правила ведення судового діловодства в місцевих загальних та апеляційних судах і особливості процедури передачі справ на архівне зберігання.

Секретарі судового засідання під час навчання звернули увагу на процесуальні засади своєї діяльності, методику роботи з матеріалами судових справ і основні вимоги до складання та оформлення процесуальних документів, судових викликів, поштових відправлень і запитів суду, а також долучились до обговорення важливих питань щодо напрямків реформування судової системи та дізнались про європейську систему захисту прав людини та правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних.

Слухачі дізнались про зміни та доповнення в українській діловій мові, про засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду і детально зупинились на психологічних аспектах спілкування з агресивно налаштованими відвідувачами суду і покращенні навичок спілкування з людьми з особливими потребами.

Корисним для професійного зростання стало заняття щодо використання технічних засобів в роботі суду та фіксації за їх допомогою судового процесу.

Учасники ознайомились із вимогами Закону України «Про запобігання корупції», зосередили увагу на питаннях щодо електронного декларування доходів, а також ознайомились з положеннями Закону України «Про інформацію» та з основними правилами поведінки журналістів у залі судового засідання, приміщенні суду.

За результатами навчання секретарі судового засідання отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

Детальніше

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua