flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Суддя Донецького апеляційного суду взяв участь у семінарі щодо принципів суддівської етики

04 жовтня 2019, 15:42

3-4 жовтня 2019 року відбувся семінар для суддів місцевих та апеляційних судів на тему «Принципи суддівської етики відповідно до міжнародних стандартів та національного законодавства», організований Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України.

У заході взяв участь суддя судової палати з розгляду цивільних справ Донецького апеляційного суду у м. Бахмуті Олександр Агєєв.

Під час навчання судді дізналися про нормативне регулювання положень суддівської етики, міжнародні етичні стандарти суддів, розглянули положення Кодексу суддівської етики та Бангалорських принципів поведінки суддів.

Учасники обговорили етичні стандарти службової діяльності судді, дотримання принципів судової влади як етичний обов’язок судді, а також гарантії незалежності судді і відповідальність за порушення норм суддівської етики, правил запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Особливу увагу на семінарі приділили етиці спілкування учасників судового засідання, етичним засадам спілкування прокурора та судді, правилам висвітлення судами своєї діяльності у соціальних мережах і особливості участі представників ЗМІ в цивільному та кримінальному процесах.

За результатами навчання судді отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua