flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Заступник голови суду взяв участь у навчанні на тему боротьби з торгівлею людьми

09 жовтня 2019, 14:49

08-09 жовтня 2019 року в м. Маріуполі відбувся практичний семінар для суддів апеляційних та місцевих судів Донецької та Луганської областей на тему «Зміцнення потенціалу правоохоронних органів України у боротьбі з торгівлею людьми», організований Національною школою суддів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з міграції.

Від Донецького апеляційного суду участь у заході взяв заступник голови суду у м. Маріуполі Ростіслав Гєрцик.

Учасники семінару обговорили напрямки протидії торгівлі людьми в Україні, кримінально-правову характеристику злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та особливості розмежування від суміжних складів злочину.

Під час навчання судді розглянули можливості міжнародного співробітництва під час кримінального провадження за фактами торгівлі людьми: використання механізмів міжнародно-правової допомоги при проведенні процесуальних дій (екстрадиція, допит шляхом проведення відео- або телефонної конференції, розшук, арешт, конфіскація майна тощо) і приділили значну увагу практиці взаємодії з правоохоронними органами щодо надання статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Також слухачі ознайомились з судовою практикою у кримінальних провадженнях за фактами торгівлі людьми та порядком проведення процедури  встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

За результатами навчання заступник голови суду отримав відповідний сертифікат Національної школи суддів України.

 

Джерело

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua