flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді Донецького апеляційного суду підвищили свою кваліфікацію

11 жовтня 2019, 14:32

7–11 жовтня 2019 року в місті Києві відбулась підготовка суддів судових палат у цивільних справах апеляційних судів, організована Національною школою суддів України.

Участь у заході взяли заступник голови Донецького апеляційного суду у м. Бахмуті Андрій Гапонов та судді Тетяна Космачевська, Галина Новікова, Світлана Попова та Вікторія Принцевська.

Під час навчання учасники долучились до обговорення актуальних питань, які виникають під час розгляду цивільних справ у апеляційному та касаційному порядку, окремих аспектів вирішення спорів, що виникають із трудових правовідносин та розглянули особливості вирішення спорів, що виникають із кредитних правовідносин.

 

 

Судді розглянули актуальне питання застосування Цивільного процесуального кодексу України в редакції 2017 року судами апеляційної інстанції та обмінялися думками щодо застосування Європейської Конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини в цивільному судочинстві.

Актуальною стала тема щодо антикорупційного законодавства та особливостей декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру за рік.

Дуже корисними та інформативними для слухачів стали лекції щодо українського ділового мовлення та мистецтва правового письма та щодо запобігання розвитку професійного вигорання суддів.

Також у межах підготовки відбулись тренінги з наступним оцінюванням суддів на теми: “Особливості розгляду сімейних спорів” та “Особливості розгляду справ, пов’язаних із визнанням правочинів недійсними”.

За результатами навчання судді отримали  відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

Джерело

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua