flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді Донецького апеляційного суду взяли участь у ІІІ Суддівському форумі

01 листопада 2019, 15:09

31 жовтня 2019 року у м. Києві відбувся ІІІ Суддівський форум «Відправлення правосуддя в умовах збройного конфлікту на сході України», організований Програмою ООН із відновлення та розбудови миру.

Участь у заході від Донецького апеляційного суду взяли судді судової палати з розгляду цивільних справ у м. Бахмуті Володимир Азевич та Людмила Соломаха.

Під час форуму учасники разом із провідними фахівцями визначили ключові правові проблеми, пов’язані із пенсійним та соціальним забезпеченням населення, що постраждало від збройного конфлікту на сході України, встановленням фактів народження та смерті в умовах збройного конфлікту,  а також дізналися більше про ефективні юридичні практики протидії домашньому насильству.

За результатами форуму були розроблені рекомендації, спрямовані на ефективне й своєчасне вирішення цих проблем.

 

Довідково:

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua