flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді Донецького апеляційного суду пройшли підготовку з метою підтримання кваліфікації

08 листопада 2019, 13:00

4 - 8  листопада 2019 року в місті Києві Національною школою суддів України проведено підготовку суддів судових палат у кримінальних справах апеляційних судів.

Від Донецького апеляційного суду участь у заході взяли судді судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення у м. Бахмуті Вікторія Смірнова, Римма Залізняк та суддя судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення у м. Маріуполі Ростіслав Гєрцик.

Під час навчання судді обговорили важливе питання щодо доказів і доказування у кримінальному провадженні в суді апеляційної інстанції, розглянули проблемні аспекти забезпечення підозрюваному, обвинуваченому права на захист.

 

 

Також учасникам розповіли про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів як складової професійної етики судді та про особливості апеляційного перегляду кримінальних справ щодо злочинів проти основ національної безпеки України та військових злочинів.

Водночас під час підготовки суддів було поінформовано про міжнародне співробітництво під час кримінального провадження, про особливості застосування судами антикорупційного законодавства та приділено увагу проблемним аспектам проведення судових експертиз у кримінальних провадженнях.

Увагу суддів зосередили на застосуванні Конвенції з прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини у кримінальному судочинстві.

Крім того, в рамках навчання було проведено тренінги на теми «Судова практика в кримінальних провадженнях за фактами корупції, при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій» та «Мова судово-процесуальної сфери».

За результатами підготовки судді Донецького апеляційного суду отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

Фото

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua