flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Суддя Донецького апеляційного суду виступив викладачем у семінарі на тему боротьби з торгівлею людьми

14 листопада 2019, 12:59

13–14 листопада 2019 року в місті Суми відбувся семінар для суддів Сумського апеляційного суду та місцевих загальних судів Полтавської та Сумської областей на тему «Зміцнення потенціалу правоохоронних органів України в боротьбі з торгівлею людьми».

Участь у семінарі в якості викладача взяв суддя судової палати з розгляду цивільних справ Донецького апеляційного суду (м. Бахмут) Любомир Никифоряк, який провів аналіз судової практики у кримінальних провадженнях за фактами торгівлі людьми, обговорив зі слухачами питання щодо оцінки доказів, щодо призначення судами покарань за вчинений злочин та відшкодування шкоди потерпілим, а також розкрив актуальні питання стосовно подання цивільного позову.

 

Крім того, під час семінару доповідачі обговорили з учасниками основні тенденції та напрямки протидії торгівлі людьми в Україні, кримінально-правову характеристику злочинів, пов’язаних із торгівлею  людьми, особливості їх розмежування від суміжних складів злочину, а також зосередили увагу на досудовому розслідуванні цих злочинів.

Актуальними стали питання щодо здійснення міжнародного співробітництва під час кримінального провадження за фактами торгівлі людьми, питання щодо підтримання прокурором державного обвинувачення в судовому розгляді кримінальних проваджень та особливостей оскарження судових рішень (вироків) в апеляційному порядку.

Слухачі ознайомились з практикою виявлення, документування та розслідування фактів торгівлі людьми в регіонах України, практикою запобігання торгівлі людьми та особливостями захисту потерпілих у кримінальних провадженнях під час  досудового слідства та судового  розгляду.

 

Фото

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua