flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Секретар судової палати Донецького апеляційного суду взяла участь у Міжнародній конференції з питань вдосконалення суддівської освіти щодо захисту прав людини

10 грудня 2019, 14:42

9-10 грудня 2019 року в місті Києві відбулась Міжнародна регіональна конференція високого рівня «Захист прав людини через суддівську освіту: кращі практики та удосконалення стандартів», організована Національною школою суддів України у співпраці з Верховним Судом та за підтримки Ради Європи.

Від Донецького апеляційного суду участь у роботі конференції взяла секретар судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення у м. Бахмут Світлана Савкова.

Метою заходу є обмін досвідом та кращими практиками підготовки суддів та кандидатів на посаду судді у навчальних закладах суддівської освіти різних країн, включаючи як організаційні, так і змістовні компоненти.

 

 

Учасниками зустрічі були представники судової гілки влади, Національної школи суддів України, представники 15 суддівських шкіл із Західної та Східної Європи, експерти Ради Європи, науковці.

Під час конференції відбулась широка професійна дискусія стосовно шляхів і методів покращення системи суддівської освіти з урахуванням напрацювань різних країн.  

За підсумками роботи схвалено Київські рекомендації з удосконалення суддівської освіти щодо захисту прав людини через практику Європейського суду з прав людини.

 

Фото

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua