flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Суддя Донецького апеляційного суду взяла участь у судовому форумі щодо доступу до правосуддя

16 грудня 2019, 09:42

12-13 грудня 2019 року у м. Святогірську відбувся судовий форум «Доступ до правосуддя: проблеми, виклики та шляхи вирішення», організований Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки міжнародних організацій: Програми ООН із відновлення та розбудови миру, Норвезької ради біженців в Україні, Проекту Європейського союзу «Підтримка реформ юстиції і правосуддя в Україні (ПРАВО-JUSTICE)» та ЮНІСЕФ в Україні.

Від Донецького апеляційного суду участь у заході взяла суддя судової палати з розгляду цивільних справ у м. Бахмуті Ольга Халаджи.

Протягом двох днів форуму учасники розглянули важливі питання щодо доступу до правосуддя на сході України, захисту прав осіб, що постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході України, особливостей розгляду справ, пов’язаних зі збройним конфліктом та питання щодо доступу до правосуддя у світлі прийняття законодавчих змін. Також судді ознайомились із досвідом вирішення збройного конфлікту та внутрішніх переміщень в інших країнах і практикою Європейського суду з прав людини.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua