flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Суддя-спікер Донецького апеляційного суду взяв участь у семінарі щодо встановлення зв’язків з громадськістю в судах

18 грудня 2019, 16:27

18 грудня 2019 року у м. Харкові відбувся семінар-тренінг на тему «Зв’язки з громадськістю у судах», організований Радою суддів України у співпраці з Національною школою суддів України та за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Участь у семінарі взяв суддя-спікер Донецького апеляційного суду Володимир Азевич.

Метою заходу є сприяння у розвитку комунікаційних навичок голів судів, суддів-спікерів, а також ознайомлення їх з кращим досвідом іноземних колег по налагодженню зв’язків з громадськістю в судах та обговорення можливості їх системного впровадження в судових установах України.

Спікерами тренінгу виступили:

  • Хассе Ресенбро, радник із стратегічних комунікацій КМЄС (Данія)
  • Ільмар Кахро, радник із стратегічних комунікацій КМЄС (Естонія)
  • Олександр Сасевич, суддя Львівського окружного адміністративного суду, екс-Голова комітету Ради суддів України з питань комунікації (у тому числі зі ЗМІ)
  • Ольга Какауліна, Представник Прес-служби Ради суддів України (органів суддівського самоврядування).

Під час семінару учасники обговорили основні завдання судді-спікера, дізналися про особливості його взаємодії з відділом комунікацій/прес-секретарем, про інструменти комунікації та принципи налагодження плідної співпраці зі ЗМІ.

Також судді отримали рекомендації щодо надання ефективного інтерв’ю, їм розповіли про типові тактики журналістів, техніки роботи зі складними запитаннями та надали практичні поради щодо надання інтерв’ю на камеру.

Крім того, були розкриті важливі питання щодо комунікаційної стратегії суду, антикризового менеджменту суду та порядку висвітлення резонансних судових справ.

Після закінчення семінару учасники отримали відповідні сертифікати.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua