flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді Донецького апеляційного суду пройшли підготовку з метою підтримання кваліфікації

21 лютого 2020, 15:27

17–21 лютого 2020 року в місті Києві відбулась підготовка суддів судових палат у кримінальних справах апеляційних судів, організована Національною школою суддів України.

Участь у навчанні взяли судді судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Донецького апеляційного суду у м. Бахмут Елла Ковалюмнус, Дмитро Круподеря та Світлана Савкова.

Під час навчання судді обговорили важливе питання щодо доказів і доказування у кримінальному провадженні в суді апеляційної інстанції, розглянули проблемні аспекти забезпечення підозрюваному, обвинуваченому права на захист та розглянули судову практику об’єднаної палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду щодо розгляду кримінальних справ.

Також учасники обговорили особливості кримінального провадження в суді апеляційної інстанції, застосування електронних доказів під час розгляду кримінальних проваджень та опрацювали судові рішення апеляційного суду за результатами письмового апеляційного провадження. 

Судді зосередили увагу на обговоренні розгляду кримінальних проваджень, пов’язаних із торгівлею людьми, на особливостях апеляційного перегляду кримінальних справ щодо злочинів проти основ національної безпеки України та військових злочинів, а також застосуванні Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини у кримінальному судочинстві.

Водночас корисною стала лекція з українського ділового мовлення, під час якої учасники поглибили свої знання у мистецтві правового письма, удосконалили уміння і навички редагування, коригування та оформлення судових рішень відповідно до мовних норм та чинних стандартів. 

Крім того, в межах підготовки було проведено тренінг з наступним оцінюванням суддів «Судова практика в кримінальних провадженнях за фактами корупції, при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій» та семінар-практикум «Психологічні особливості ефективного спілкування та вирішення конфліктів у професійній діяльності суддів».

За результатами навчання судді отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

Фото