flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Секретарі судового засідання підвищили кваліфікацію

28 лютого 2020, 15:36

24–28 лютого 2020 року в місті Дніпрі відбулась підготовка секретарів судового засідання місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів, організована місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Від Донецького апеляційного суду участь у навчанні взяли секретарі судового засідання відділів забезпечення судового процесу судової палати з розгляду цивільних справ  Марія Сікора, Денис Цимбал та секретарі судового засідання відділів забезпечення судового процесу судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Наталія Параскєвіна, Микола Гуляєв і Юлія Рябцева.

Під час підготовки секретарі розглянули новели антикорупційного законодавства, основні положення Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та європейську систему захисту прав людини.

Учасники приділили значну увагу психології діяльності, професійній етиці працівників апарату суду, дисциплінарній та матеріальній відповідальності державних службовців, статусу та посадовим обов’язкам секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів.

        

Водночас під час навчання були розглянуті історичні моменти формування судочинства України, напрями судової реформи, питання щодо підсудності цивільних справ і кримінальних проваджень та останні зміни законодавства.

Секретарям розповіли про особливості ведення діловодства та архівної справи в суді, методику роботи з матеріалами судових справ, про порядок та особливості використання технічних засобів в роботі суду.

Крім того, учасники оновили свої знання з українського ділового мовлення та дізналися про особливості правильної взаємодії зі ЗМІ і проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві.

За результатами навчання секретарі судового засідання отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua