flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Суддя Донецького апеляційного суду взяла участь у семінарі щодо ґендерно зумовленого домашнього насильства

11 березня 2020, 14:46

10-11 березня 2020 року у м. Львів відбувся загальноукраїнський семінар для суддів місцевих загальних та апеляційних судів на тему «Практика розгляду кримінальних проваджень за вчинення ґендерно зумовленого домашнього насильства».

Від Донецького апеляційного суду участь у заході взяла суддя судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення (м. Бахмут) Вікторія Смірнова.

Під час навчання учасники обговорили нове законодавство України у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, розглянули особливості кримінальної та адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, застосування норм нового законодавства щодо закриття провадження та зворотної дії закону в часі, звернули увагу на проблемні питання застосування норм Цивільного процесуального кодексу України щодо обмежувального припису та кваліфікації кримінальних правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством, а також обговорили особливості розгляду справ за статтею 125 Кримінального кодексу України, пов’язаних із домашнім насильством.

По закінченню семінару судді отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

Фото

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua