flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді Донецького апеляційного суду взяли участь у семінарі щодо захисту прав та інтересів дитини при здійсненні правосуддя

02 червня 2020, 17:42

 

01 – 02  червня 2020 року відбувся семінар для суддів апеляційних та місцевих загальних (окружних) судів на тему: «Захист прав та інтересів дитини при здійсненні правосуддя з дотриманням міжнародних стандартів».

Участь в навчанні взяли судді судової палати з розгляду цивільних справ   Олена Біляєва та Вікторія Папоян (м. Бахмут).

У рамках навчання в режимі відеоконференції проведено вебінар «Зміцнення системи захисту дітей у конфлікті з законом», під час якого суддів ознайомили із національним та міжнародним законодавством та практикою з питань захисту прав дітей. У форматі інтерактивної лекції слухачі розглянули психологічні особливості допиту дітей у конфлікті з законом.

Під час семінару судді обговорили приклади розслідування кримінальних справ за участю дітей-потерпілих у Швеції та особливості захисту прав дітей в українському судочинстві. Водночас учасники приділили особливу увагу темам захисту прав дитини в сфері охорони здоров’я, захисту прав дітей, які повернулися із закладів інституційного догляду та виховання після запровадження карантину, спричиненого коронавірусною хворобою COVID-19, а також отримали корисні поради щодо підтримки психічного здоров’я дорослих та дітей під час ізоляції.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду

E-mail: press@dna.court.gov.ua