flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Донецький апеляційний суд перейшов під охорону Служби судової охорони

12 червня 2020, 13:11

12 червня 2020 року до виконання своїх обов'язків з охорони Донецького апеляційного суду у м. Бахмут приступили співробітники Територіального управління  Служби судової охорони у Донецькій області.

Захід відбувся за участю голови Донецького апеляційного суду Олександра Лісового, керівника апарату Наталі Місько, в.о. начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області Сергія Музиканта, начальника Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області полковника Служби судової охорони Андрія Єпура та його заступника Артема Шевченка.

Олександр Лісовий зазначив, що безпека в суді є одним із ключових чинників довіри громадян до здійснення правосуддя, і саме завдяки наполегливій праці  Голови Служби судової охорони генерал-майора Валерія Бондаря і начальника ТУ Служби Андрія Єпура Донецький апеляційний суд – одна з перших судових установ в Донецькій області, яка прийнята під охорону.

       

За словами Валерія Бондаря, попри карантинні заходи в країні, взяття під охорону судових установ в Донецькій та Луганській областях було пріоритетним завданням для Служби судової охорони.

Наталя Місько відмітила, що запровадження європейської практики охорони правопорядку спеціалізованим підрозділом є важливим кроком у реалізації заходів судової реформи. Керівник апарату висловила сподівання на готовність працівників Служби забезпечувати особисту безпеку як суддів, працівників суду, так і всіх учасників судового процесу.

Андрій Єпур представив колективу суду співробітників Служби, які у цілодобовому режимі будуть здійснювати охорону та підтримувати громадський порядок в суді та зазначив, що Донецький апеляційний суд охоронятимуть досвідчені й відповідальні працівники, які будуть бездоганно виконувати свої обов’язки.

За доброю традицією керівництво та працівники Служби судової охорони привітали жіночий колектив Донецького апеляційного суду.

       

Очільник суду привітав судових охоронців з початком несення служби і побажав їм наснаги, витримки, пильності та успіхів у роботі.

У подальшому перейде під охорону Служби судової охорони Донецький апеляційний суд у м. Маріуполь.

 

Довідково:

Статтею 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.

Відповідно до статті 161 Закону Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 4 квітня 2019 року № 1051/0/15-19 затверджено Положення про Службу судової охорони.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду

E-mail: press@dna.court.gov.ua