flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Пропуск до Донецького апеляційного суду за електронними документами у додатку «Дія»

15 червня 2020, 13:56

12 червня 2020 року в Донецькому апеляційному суді затверджені Правила пропуску осіб до адміністративних будівель Донецького апеляційного суду та в’їзду на їх територію транспортних засобів.

Правилами передбачено, що пропускний режим здійснюється працівниками Служби судової охорони. З метою ідентифікації осіб, які прибули до суду, їх пропуск здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу.

Відвідувачі Донецького апеляційного суду через мобільний додаток Порталу Дія можуть подавати:

  • е-паспорт;
  • е-паспорт для виїзду за кордон;
  • е-посвідчення водія.

 

Електронні копії цих документів пред’являються особою на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, без додаткового пред’явлення документів у паперовому вигляді.

Перевірка достовірності е-паспорта та/або е-паспорта для виїзду за кордон та/або е-посвідчення водія здійснюється за допомогою технічних засобів, зокрема з використанням унікального електронного ідентифікатора (QR-коду), який забезпечує отримання даних з Реєстру інформаційними ресурсами єдиної інформаційної системи МВС на запит Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія».

Правила пропуску осіб до адміністративних будівель Донецького апеляційного суду та в’їзду на їх територію транспортних засобів розміщені на сайті Донецького апеляційного суду в розділі «Громадянам» і на інформаційних стендах у приміщеннях суду.

Принагідно повідомляємо, що в період карантину в Донецькому апеляційному суді встановлено особливий режим роботи, відповідно до якого обмежено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, заборонено перебування в будівлях Донецького апеляційного суду без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно, обмежено допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду

E-mail: press@dna.court.gov.ua