flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Верховний Суд залишив без змін ухвалу Донецького апеляційного суду стосовно винуватця смертельної аварії

16 липня 2020, 16:51

15 липня 2020 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без змін судові рішення Слов`янського міськрайонного суду Донецької області та Донецького апеляційного суду стосовно колишнього міліціонера, який скоїв смертельну аварію.

10 лютого 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Донецького апеляційного суду розглянула у відкритому судовому засіданні апеляційні скарги прокурора, обвинуваченого П. та його захисника на вирок Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 30 травня 2018 року за обвинуваченням  колишнього дільничного інспектора П. за ч. 3 ст. 286 (порушення правил дорожнього руху), ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України (залишення в небезпеці).

Відповідно до вироку, обвинувачений, керуючи автомобілем «Тойота - Прадо», допустив виїзд на зустрічну смугу автодороги, де скоїв зіткнення з автомобілем «Шкода-Октавія»,  внаслідок чого водій авто та двоє пасажирів, зокрема дитина, загинули.

Крім того, обвинувачений після вчинення кримінального правопорушення, в результаті якого водій авто «Шкода-Октавія» загинув на місці ДТП, а пасажирам автомобіля були спричинені тяжкі тілесні ушкодження, діючи умисно, усвідомлюючи, що своїми діями поставив пасажирів автомобіля «Шкода-Октавія» у небезпечний для життя стан, маючи можливість надати їм допомогу, не вжив можливих заходів для надання їм першої медичної допомоги або для доставки їх до медичного закладу, не викликав швидку медичну допомогу, не повідомив про ДТП органам міліції та втік з місця події, тим самим свідомо залишив без допомоги потерпілих, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану.

Вироком Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 30 травня 2018 року громадянина П. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 286, ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. 

За наслідками апеляційного розгляду апеляційні скарги прокурора, обвинуваченого П. та його захисника залишено  без задоволення, а вирок Слов`янського міськрайонного суду Донецької області –  без змін.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua