flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Судді та працівники апарату суду підвищили рівень володіння українською діловою мовою

28 серпня 2020, 15:37

27 та 28 серпня 2020 року в дистанційному режимі на платформі Національної школи суддів України відбулись семінари для суддів та працівників апарату суду на тему «Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма».

Участь у навчанні взяли судді судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення (м. Маріуполь) Ростіслав Гєрцик та Вікторія Куракова, а також судді судової палати з розгляду цивільних справ (м. Маріуполь) Світлана Попова, Ольга Пономарьова, Тетяна Биліна та Євгенія Мальцева.

У семінарі для працівників апарату суду взяли участь помічники суддів Анна Макотченко, Андрій Захаров, Яна Полякова, Олена Мазная, Сергій Пієнко, Артур Городовенко та Катерина Ткаченко, секретарі судового засідання Олег Гладух і Яна Меркулова, заступник начальника відділу управління майном Наталя Ромашко, головний спеціаліст відділу Ірина Давшан, головний спеціаліст відділу управління персоналом Марина Жубанова, провідні спеціалісти відділів забезпечення судового процесу судової палати з розгляду цивільних справ Юлія Авєркєєва, Надія Чудіна (м.Маріуполь) та Валентина Юхименко (м. Бахмут), судовий розпорядник відділу служби судових розпорядників Юрій Володовський.

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час онлайн-навчання слухачі ознайомились з новою редакцією Українського правопису та його застосуванням в юридичній сфері, вимогами до підготовки та складання процесуальних документів, а також виконали практичне завдання з редагування фрагментів процесуальних документів.

Водночас для учасників провели інтерактивну лекцію на тему “Документ як основний вид писемної форми мовлення. Мовленнєвий етикет у спілкуванні”. Окрему увагу під час семінару приділили особливостям правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю під час складання проєктів судових документів і діловому листуванню.

За результатами навчання учасники отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду

E-mail: press@dna.court.gov.ua