flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Помічник голови суду взяла участь у засіданні регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини

09 вересня 2020, 15:53

09 вересня 2020 року в режимі відеоконференції в програмі Zoom відбулось перше засідання регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Харків).

Представником від Донецького апеляційного суду виступила помічник голови суду Марія Фоменко, яка включена до складу регіонального відділення.

Під час онлайн-зустрічі учасники обговорили нагальні задачі стосовно консультування громадян з основних положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, процедури подачі, прийняття і розгляду заяв Європейським судом з прав людини, інформування населення про практику Європейського суду, здійснення роз'яснювальної роботи серед посадових осіб місцевих органів виконавчої влади, працівників суду і прокуратури, органів місцевого самоврядування про суть, призначення і зміст Конвенції та практики Європейського суду з прав людини як джерела права.

Водночас під час засідання затверджено план роботи регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Харків) на 2021 рік і розглянуто питання про надання протокольних доручень за результатами засідання регіонального відділення.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua