flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Начальник відділу по взаємодії зі ЗМІ підвищила кваліфікацію

16 вересня 2020, 13:33

14-16 вересня 2020 року регіональним відділенням Національної школи суддів України в м. Харків проведено онлайн-підготовку пресслужб судів Донецької, Луганської, Полтавської, Сумської та Харківської областей.

Від Донецького апеляційного суду участь у навчанні взяла начальник відділу по взаємодії зі ЗМІ Аліна Борисенко.

Під час лекцій викладачі розкрили такі базові поняття, як комунікація, інформація, партнерство, приділили увагу нормативно-правовим засадам здійснення комунікаційної діяльності, наголосили на необхідності взаємодії працівників суду задля досягнення мети комунікаційної діяльності – ствердження довіри громадян до судової влади.

Учасники виконали практичні завдання з української мови, ознайомились з особливостями правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю, проаналізували типові помилки під час підготовки ділових листів.

В рамках підготовки слухачі обговорили співпрацю судової влади і ЗМІ, правила роботи журналістів у приміщенні суду, етичні основи судової діяльності та професійну етику працівників апарату суду. Водночас судовим комунікаторам розповіли про висвітлення розгляду резонансних справ у суді. Також працівники пресслужб покращили свої навички спілкування з маломобільними групами населення.

За результатами навчання учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua