flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Керівник апарату взяла участь у навчанні з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду

28 вересня 2020, 14:00

З 15 липня по 07 серпня 2020 року в рамках реалізації ініціативи «Модельні суди» експертами Проекту ЄС «Право – Justice» проведено спеціальний навчальний курс «Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду».

Від Донецького апеляційного суду участь у навчанні взяла керівник апарату суду – Наталя Місько.

Курс проходив у режимі відеоконференції за участю суддів, працівників апарату суду, прокурорів, представників Національної поліції України та системи безоплатної правової допомоги з метою підготовки фахівців, які в подальшому самостійно зможуть передати набуті спеціальні професійні знання та навички своїм колегам задля поширення кращих європейський практик із забезпечення доступу до правосуддя для вразливих користувачів суду.

У рамках навчання розглянуто концепцію віктимізації, її еволюцію та досвід, а також необхідність підтримки, розуміння потреб потерпілих та свідків.

Учасники курсу обговорили особливості спілкування з вразливими особами, акцентуючи увагу на жертвах сексуального та ґендерного насильства. Водночас висвітлено теми дружнього спілкування з дітьми та ролі сприятливого для дітей середовища для отримання доказів, управління конфліктами та кризового втручання. Надано поради щодо планування безпеки.

За результатами навчання керівник апарату отримала сертифікат.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua