flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Викладачі Національної школи суддів України провели підготовку працівників апарату Донецького апеляційного суду

11 квітня 2019, 18:11

11 квітня 2019 року в приміщенні Донецького апеляційного суду у м. Маріуполі відбулись семінари для працівників апаратів місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів на теми: «Надання домедичної допомоги працівниками апаратів судів» та «Забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій», організовані Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Голова Донецького апеляційного суду Олександр Лісовий привітав гостей заходу, наголосивши на актуальності тем семінару в умовах сьогодення.

Заступник директора Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник ознайомила присутніх з регламентом семінарів та побажала всім з користю та інтересом провести час.

Під час першого семінару голова Печерської районної організації Товариства Червоного Хреста України в м. Києві, тренер з надання першої домедичної допомоги Іван Павлишин провів міні-лекцію на тему психологічної готовності працівників апаратів судів щодо надання домедичної допомоги особам при невідкладних станах, а також щодо правил залучення випадкових людей для надання допомоги. Учасники навчання переглянули відеоролики з практичними рекомендаціями щодо правильного виконання реанімаційних методик при інсульті, інфаркті міокарда, епілепсії тощо.

  

Крім того, Іван Павлишин провів практичне заняття з метою опрацювання послідовності дій при наданні домедичної допомоги працівниками апарату суду постраждалим при різних типах ушкоджень:

  • при порушенні прохідності дихальних шляхів;
  • при раптовій зупинці серця;
  • при проведенні серцево-легеневої реанімації у випадках знепритомніння;
  • для зупинки кровотечі внаслідок травми судин кінцівок (накладення джгута);
  • щодо мобілізації кінцівок шинами та підручними засобами внаслідок травми тощо.

 

Під час другого семінару керівник апарату Донецького апеляційного суду Наталя Місько обговорила з учасниками заходу План забезпечення безперервної діяльності Донецького апеляційного суду у місті Маріуполі.

 

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко розглянула з учасниками типи кризових ситуацій в суді, розповіла про забезпечення готовності суду до надзвичайних ситуації, а також надала роз’яснення щодо планування та алгоритму дій, спрямованих на забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій. Суддя довела до відома слухачів Типовий план забезпечення безперервної діяльності суду, затверджений наказом Державної судової адміністрації України від 29 січня 2019 року № 93 та організувала роботу в малих групах для вирішення практичного завдання.

Загалом у заході взяли участь 16 працівників апаратів місцевих загальних судів Донецької області, працівники апарату Донецького апеляційного суду у м.Маріуполь та представник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області Богдан Дехтяр.

За результатами семінарів учасники отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

 

За інформацією прес-служби Донецького апеляційного суду 

E-mail: press@dna.court.gov.ua