flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Обидві частини Донецького апеляційного суду під охороною Служби судової охорони

28 вересня 2020, 15:39

28 вересня 2020 року Донецький апеляційний суд у м. Маріуполь перейшов під охорону Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області.

На заході були присутні голова Донецького апеляційного суду Олександр Лісовий, заступник голови суду Андрій Гапонов, керівник апарату Наталя Місько, начальник Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області полковник Служби судової охорони Андрій Єпур, перший заступник начальника Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області полковник Служби судової охорони Олександр Безщасний, в.о. начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області Сергій Музикант, командир Військової частини 3057 полковник Національної гвардії України Олександр Крячко та начальник служби конвоювання та охорони Національної гвардії України підполковник Андрій Соловйов.

 

 

                  

  

Керівник апарату суду представила учасників заходу і гостей колективу суду і виказала сподівання, що співробітники Служби не тільки забезпечуватимуть безпеку і підтримання громадського порядку в суді, а й будуть готові прийти на допомогу учасникам судового процесу, якщо вона їм знадобиться. 

                  

«Сьогодні співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області приступили до виконання своїх обов'язків з охорони суду. Принагідно хочу повідомити, що частина Донецького апеляційного суду в місті Бахмуті вже перейшла під охорону Служби 12 червня 2020 року», - зазначив очільник суду.

Водночас Олександр Олександрович подякував особовому складу військовослужбовців Національної гвардії України, які тривалий час охороняли Донецький апеляційний суд, і вручив їм подяки.

                  

                    

Андрій Єпур повідомив, що Територіальне управління ССО у Донецькій області розпочало свою роботу в регіоні з лютого 2020 року і наразі під захистом Служби вже 17 судових установ в області. Також Андрій Валерійович наголосив, що основна задача Служби – створення безпечних умов для відвідувачів судових установ та їх працівників.

На знак того, що відтепер Донецький апеляційний суд охороняється ТУ ССО у Донецькій області, Андрій Єпур вручив голові суду табличку про взяття суду під охорону.   

Працівники Служби судової охорони привітали жіночий колектив Донецького апеляційного суду квітами, позаяк це стало вже доброю та приємною традицією.

                  

Олександр Лісовий висловив сподівання, що суд наразі під надійною охороною і від судових охоронців залежить не тільки охорона приміщень суду, а й безпека суддів, працівників апарату суду та учасників судового процесу. Голова суду також привітав працівників ССО з початком служби і побажав успіхів, відповідальності, взаєморозуміння та плідної співпраці.

         

                                              

12 червня 2020 року співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області взяли під охорону Донецький апеляційний суд у м. Бахмуті.

 

Довідково:

Підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони. Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах (ст. ст. 160, 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»).

 

Більше фото за посиланням. 

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

E-mail: press@dna.court.gov.ua